Jeg ble kontaktet i går av en fortvilt venninne. Hun og eksen, som begge har etablert seg på nytt med hver sin partner etter skilsmissen, har delt omsorg for eldste jenta. Såvidt meg bekjent så er dette etter ønske fra jenta selv. Det er vel og bra det, og det har vel forsåvidt fungert sånn nogenlunde greit siste årene. Problemet er at faren den siste tiden har begynt å ta seg litt vel til rette når det kommer til jentungen!

Etter planen skulle jenta ha kommet hjem til sin mor på mandag, men av en eller annen grunn så nekter faren dette. I tillegg så viser det seg nå at han, mot mors vilje og viten, har byttet skole for jentungen…noe jeg jo på det sterkeste betviler er en rettighet han har så lenge de har delt omsorg.

Mor har forsøkt å komme i kontakt med jentungen, men det viser seg da at faren har tatt i fra henne telefonen og NEKTER henne å prate med mor.

I og med at de har delt omsorg og dette er hennes uke så tenkte selvfølgelig mor, som de fleste ville ha tenkt, at det burde være mulig å få hjelp til å få hentet jentungen hjem…men den gang ei. Barnevernet, Barnevernsvakta og politiet sier alle det samme….nemlig at så lenge hun ikke lider noe nød hos far så kan de ingenting gjøre!

Til tross for at dette er et emne jeg har null, og mindre enn null, kjennskap til… så tenker jeg at far går langt over streken her. Så lenge man har delt omsorg så kan man vel ikke ta slike valg uten å inkludere mor? Jenta er straks 14 år!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende